Uitvaart

Op zoek naar meer informatie over de kosten crematie? Een crematie is het verbranden van een stoffelijk overschot en in Nederland gebeurt dit altijd in een crematorium.

Bij een crematie kunnen de nabestaanden in een aula afscheid nemen van de overledene op de manier die zij hebben afgesproken. Een samenkomst zoals deze duurt in de meeste ongeveer drie kwartier.

De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat de kist op tijd in het crematorium aanwezig is. De hoogte van de crematiekosten is een veelgestelde vraag. Daarom wil ik je in dit artikel beetje een bijbrengen over de kosten crematie.

De crematiekosten uitgelegd

Normaal gesproken zijn de kosten van een crematie lager dan de kosten die een begrafenis met zich meebrengt. Zo zijn er bij een begrafenis grafkosten en wordt er vaak voor een duurdere kist gekozen.

Bij elke uitvaart zijn er een aantal basiskosten of je kiest voor een crematie of een begrafenis, zal niets voor deze kosten uitmaken. In deze zogenoemde basiskosten zijn de diensten van de uitvaartverzorger opgenomen, de verzorging van de overledene en de kist.

Basiskosten liggen gemiddeld tussen de 2.200 en 3.000 euro, maar er zijn plaatselijk grote prijsverschillen. Voor meer informatie kun je het beste even de website van Meride.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *