Gashaarden voor een groter woongenot

Vroeger had vuur alleen de functie om op te koken of het huis te verwarmen. Nu gebruiken we het ook om de sfeerverhogende functie. Gashaarden zijn er in alle mogelijke vormen en zijn eenvoudig te bedienen. Gashaarden zijn ideaal om de ambiance in uw woonruimte te vergroten.

Soorten gashaarden

Gashaarden kunnen meerdere functies hebben en zijn er in heel veel vormen en maten. Van oudsher zorgt een gashaard voor warmte. Nu worden gashaarden ook vaak gebruikt voor sfeer verhogende toepassingen. En in feite past in ieder interieur of design een gashaard. Gashaarden zijn er in vrijstaande modellen, als inbouw maar ook om op te hangen. Een bestaand rookkanaal en de mogelijkheid tot aansluiting via een gasleiding zijn wel belangrijk. Maar er zijn zelfs afvoerloze gashaarden. Aan het gebruik van gashaarden worden strenge veiligheidseisen gesteld. Vraag de installateur om u hierover goed voor te lichten.

Waarom kiezen voor gashaarden?

Het allergrootste voordeel van een gashaard is het gemak. Gashaarden staan aan met één druk op de knop, zijn veilig en als u de ruimte verlaat kan het vuur ook meteen weer uit. Gashaarden zijn ook beter voor het milieu en u hoeft niet steeds op zoek te gaan naar houtblokken. De warmteafgifte start meteen, u kunt zonder problemen het vuur harder laten branden. Gashaarden behalen een hoog rendement en zijn onderhoudsarm. Ten opzichte van een houtkachel zijn de voordelen dus groot. Een ander aspect dat meespeelt is wellicht uw omgeving. Diverse gemeenten stellen nu of in de nabije toekomst eisen aan het stoken van hout in haarden.