Snel een natuurlijke afscheiding nodig?

Als jij op zoek bent naar een snelle, maar toch mooie afscheiding voor jouw tuin of balkon, dan zijn wilgenmatten op rol de perfecte oplossing. Wilgenmatten, rietmatten of bamboematten geven een prachtige natuurlijke uitstraling aan jouw afscheidingsgrens. De mooie en dicht geweven matten zijn gemakkelijk te plaatsen, waardoor ook jijzelf snel en eenvoudig een goede tuin- of balkonafscheiding kan neerzetten. De levensduur van onder andere wilgenmatten op rol en rietmatten ligt gemiddeld op ongeveer vijf jaar. Bovendien vereisen ze geen tot nauwelijks onderhoud. Ideaal!

Wilgentenen van hoge kwaliteit

Wilgenmatten op rol zijn gemaakt van wilgentenen van een hoogwaardige kwaliteit, omdat het een natuurproduct is zijn ze onbehandeld. Door middel van gegalvaniseerd ijzerdraad worden de wilgentenen op hun plek gehouden. Vaak is de tussenafstand van het ijzerdraad zo’n 10 cm. Je kan bij jouw aanbieder meestal diverse hoogtes bestellen. De lengtes van de rollen kunnen verschillen, meestal zijn ze vanaf 3 meter verkrijgbaar. Kijk en meet in jouw tuin dus goed wat je nodig hebt, zodat je niet te veel bestelt.

Hoogte van jouw afscheiding

Ook voor de hoogte is het handig om goed te kijken tot waar de afscheiding moet komen. Als je nog twijfelt, dan neem liever iets te hoog dan te laag. Je kan de wilgenrol dan altijd nog zelf gemakkelijk op maat maken. Hetzelfde geldt voor rieten matten. Wilgenmatten en rietmatten zijn zeer geschikt om klimplanten tegenaan te laten groeien, dit geeft jouw tuin extra charme. Een wilgenrol of rieten matten tuin geeft hoe dan ook een natuurlijke sfeer.