Tuinhout, geïmpregneerd of hardhout

In de tuin worden verschillende soorten hout gebruikt. Je ziet vooral veel geïmpregneerd hout. Dit hout wordt gebruikt voor schuttingen, palen en ook voor vlonderterrassen. Het is een vrij goedkope keuze en gaat redelijke lang mee. Impregneren wil zeggen dat het hout (meestal grenen) bestand is gemaakt tegen weersinvloeden, maar ook tegen schimmels en ongedierte. Tegenwoordig worden er, gelukkig, steeds meer milieuvriendelijke middelen gebruikt bij dit proces. Vraag na bij je houtleverancier of het hout dat je wilt gebruiken een keurmerk heeft. Zo kun je ook kiezen voor tuinhout dat afkomstig is van verantwoord beheerde bossen.

De voordelen van hardhout

Al is tuinhout gemaakt van hardhout vaak een duurdere keuze; het is wel een van nature duurzame houtsoort die ook onbehandeld zeer sterk is en bovenal een mooie uitstraling heeft. Vlonderterrassen van hardhout worden steeds vaker in tuinen toegepast. Je kunt ze in elke vorm en in elk formaat aanleggen of laten aanleggen. Zoals gezegd hoef je hardhout niet te behandelen. Sterker nog, het ‘vergrijzen’ van het hout, door invloed van zonlicht, is een mooi en natuurlijk proces.

Planken voor een mooi effect

Als het gaat om terrassen is het gebruik van planken aan te raden. Kijk bijvoorbeeld eens naar vlonderterras planken. Deze zijn zowel met ribbels als glad te verkrijgen. Vonderplanken voor je terras kun je ook makkelijk vlonderplanken online bestellen. Bijvoorbeeld bij Hardhout discount. Het leuke van webwinkels die tuinhout leveren is dat de keuze zo enorm groot is. Mocht je toch nog twijfelen; de meeste webwinkels zijn bereid om je een proefmonster toe te zenden.